• logo

Karl Seglem - Recycling Nunatak (2019) [Hi-Res]

Karl Seglem - Recycling Nunatak (2019) [Hi-Res]

BAND/ARTIST: Karl Seglem

  • Title: Recycling Nunatak
  • Year Of Release: 2019
  • Label: Norcd
  • Genre: World, Jazz
  • Quality: MP3 320 kbps; 16-bit/44.1kHz FLAC; 24-bit/48kHz (75.4%); 44.1kHz (24.6%)
  • Total Time: 19:37 min
  • Total Size: 46; 110; 198 MB
  • WebSite:
Om Karl Seglem
Karl Seglem har en helt unik musikalsk stil der han sømløst syr sammen jazz og folkemusikk. Med seg på albumet har han et stjernelag av musikere der hver enkelt er med på å sette sitt preg på musikken: Sigrid Moldestad og Håkon Høgemo på hardingfeler, Andreas Ulvo og Lars Jakob Rudjord på tangenter, Sigurd Hole på bass og Kåre Opheim på trommer.

Det er en klar linje fra et av Karl Seglems tidlige verk (Øko) og frem til Nunatak, der den røde tråden er engasjementet for å ta vare på naturen. Seglem har alltid vært opptatt av vår forvaltning av miljøressurser, klima og ikke minst av all den «uforståelige» forurensningen mennesket driver med på jordkloden.

«Moder jord protesterer høglytt mot døve øyre, medan kloden vert varmare, fisken dør ut, havet er fullt av plast, og polane smeltar. Kva slags natur vil mine barnebarn komma til å veksa opp med? Naturlandskap blir utnytta over alt i verda, og vi menneske oppfører oss ikkje særleg bra. Vårt tankesett må byttast ut om vi skal klara oss og overleva som art», sier den kjente musikeren, komponisten og poeten.

Karl Seglem klarte ikke å sitte uvirksom for å vente på at noen andre skulle ta tak i miljøproblemene, han ville gjøre mer for å bidra selv.

«Min samarbeidspartner Miss Fixit Agency har alltid vore involvert i veldedig arbeid. Dei er mellom anna med i å driva tre barneskuler i Thailand gjennom BabyEva.org. Det var dette prosjektet vi snakka om over ein kaffikopp da eg vart inspirert til å ta større samfunnsansvar gjennom plateselskapet mitt NORCD. Vi jobba så saman med å utarbeide NORCD sitt eige CSR-program (Corporate social responsibility) eller «bedriftas samfunnsansvar» som ein kaller det på norsk», forklarer Seglem

For Karl var det naturlig at NORCD sitt samfunnsansvars-program skulle handle om klima og miljø.

«Kvifor er det slik at du kan få alt frå ei CO2-nøytral nettside og ein klimanøytral flytur, resirkulert papir på alle trykksakene dine, men å gjera eit produkt plastnøytralt er så å seia umuleg? Etter mykje fram og attende fann vi ei god løysing på korleis Nunatak skulle bli verdas fyrste plastnøytrale CD og korleis vi kan jobba mot at plateselskapet NORCD skal bli plastnøytralt innan 2020. I mine auge er havplastproblematikken ein av dei største utfordringane mine born sin generasjon står ovenfor».

NORCD har difor valgt å kjøpa sin plastnøytralitetskvote av 4ocean.com. 4ocean er i første omgang ein naturlig partnar å bruka fordi dei er dei mest etablerte på marknaden i høve til havplastopprydning. For kvar kilo plast som er brukt i Nunatak CD’en, frå plast i sjølve CD-plata til cover og innpakning, har vi betalt for at ein kilo havplast skal fjernast frå havet. Eg må innrømme at det er ekstra stas at Nunatak er verdas første plastnøytrale CD. Det er så vidt vi har klart å spore, ingen andre som har gjort dette. Tenk om gigantane Universal og Sony kan begynne å tenkja på samme måte. – Eg håpar også at dette samfunnsansvar-initiativet kan vera med å inspirere og motivere andre, ikkje minst i musikkbransjen, til å kjøpa eigne plastnøytralitets-kvotar eller starte eigne samfunnsansvars-program», avslutter Karl Seglem

Tracklist:
01. Karl Seglem - Ny Polarnatt (3:45)
02. Karl Seglem - Recycling Nunatak (6:50)
03. Karl Seglem - Skuggen (4:49)
04. Karl Seglem - Rit Again (4:14)

As a ISRA.CLOUD's PREMIUM member you will have the following benefits:
  • Unlimited high speed downloads
  • Download directly without waiting time
  • Unlimited parallel downloads
  • Support for download accelerators
  • No advertising
  • Resume broken downloads